15

KWALITEIT EN CERTIFICERING

Rian Roosendaal doorstaat elke vuurproef. Of het nu om vakmanschap, design, service, advies of veiligheid gaat: We staan voor topkwaliteit en buitengewone service. Dat wordt bevestigd door een aantal certificeringen, zoals:

  • NHK (Nederlandse Haarden en Kachel branche) met erkende certificering voor installatie van alle soorten toestellen. Gegarandeerde kwaliteit door het NHK.
  • Rian Roosendaal is aangesloten bij het NHK. Hier zijn de beste en meeste gerenommeerde haardbedrijven verenigd. Deze vakbekwame en betrouwbare leveranciers garanderen kwaliteit middels hun deskundig advies, professionele installatie van haarden, vakbekwame medewerkers en een ruim assortiment. Daarnaast heeft de gilde een onafhankelijke geschillen commissie voor de aangesloten bedrijven.
  • CE-keurmerk voor alle producten en leveranciers
    Dit keurmerk geeft aan dat onze producten en leveranciers voldoen aan alle relevante Europese wetten en regels.
  • Premium Green Label van leveranciers
    Dit label geeft de garantie dat de haarden van de betreffende leverancier duurzaam zijn geproduceerd. De kachels en haarden hebben de schoonst mogelijke verbranding en een zeer hoog rendement. Daardoor zijn ze energiezuinig én milieuvriendelijk. Kachels of haarden met het Premium Green Label hebben de laagste CO2- en fijnstofuitstoot.

 

Kopen bij een erkende installateur of via het internet?

Internet heeft de wereld ontsloten en het leven op veel manieren gemakkelijker gemaakt. Ook voor het aankopen van bijvoorbeeld boeken, een cd of haardroger is het internet een ideaal medium.

Maar een haard of kachel is wel iets anders dan een compleet product als een boek of een cd-tje.
Met een haard of kachel speelt u immers letterlijk met vuur. En als zo’n toestel niet deskundig is geïnstalleerd, loopt u grote kans op brand- of rookschade. Om van erger maar niet te spreken.
Ook moet een gashaard elk jaar een onderhoudsbeurt hebben.
Internetbedrijven beschikken veelal niet over de mogelijkheden, vakbekwaamheid, de erkenning of de materialen om een haard of kachel verantwoord en volgens de regels te installeren en periodiek te onderhouden.

Ook voor wat betreft de garantie komt u bij een internetbedrijf veelal van een koude kermis thuis.
Schermen met fabrieksgarantie is ronduit volksverlakkerij. De wet stelt duidelijk dat u voor garantie bij degene moet zijn die u het product heeft verkocht. De fabrikant heeft geen enkele overeenkomst met u en zal bij problemen dan ook altijd naar de verkoper verwijzen.
En in dat geval kunt u maar beter met een erkende installateur te maken hebben, die is aangesloten bij een branchevereniging en duidelijk heeft vastgelegd wat de rechten van zijn klanten zijn.

Sommige producten lenen zich uitstekend om via het internet te bestellen. Maar een haard of kachel daarin adviseren wij u toch om deze bij een erkend installateur te kopen.
Wij, en onze collega’s van Het Sfeerverwarmingsgilde, zullen u daar graag behulpzaam bij zijn.